השירותים המדויקים

תוכן מקצועי

לפעמים יש רעיון מעולה שקצת קשה להעביר במילים, ולפעמים פרויקט שלם ומשויף שרק זקוק לתוכן שיגשים אותו. באמצעות המשפך הבסיסי ביותר של למה, מה ואיך, נדייק יחד את המסר ואת הפלטפורמה, ואני כבר ארוץ על אפיון, עריכה וניסוח של אתרים, מאמרים, פרזנטציות, לומדות, תסריטים, פוסטים ומה שבא ליד.

תוכן שיווקי

לדייק את המסר השיווקי זה להבין לעומק את המקום של המוצר שלנו בעולמם של הלקוחות/משתמשים. רק מתוך ההיכרות הזו, שיווק אורגני – שמבוסס על אותנטיות ובידול, מתן ערך והנעה לפעולה – יכול לעשות קסמים. אני אישית עושה קסמים באתרים, עמודי נחיתה, פייסבוק ולינקדאין, החל משלב הפיצוח ועד לתוכן המשובח. אני לא מנהלת עבורכם עמודים או מזינה את התוכן, אלא רק מספקת פוסטים ממש מעולים.

סדנת כתיבה אפקטיבית

אם יש משהו שאני אוהבת לעשות כמו ליצור תוכן – זה לדבר על זה. בעיקר אני נהנית לפרק תכנים לחתיכות קטנות, לחשוף את התכונות של השפה, לנפץ סטיגמות על כתיבה, להמציא עקרונות ולקרוא להם בשמות. את הסדנה שלי על כתיבה אפקטיבית (למיילים, לבלוג, ללינקדאין או לכל מטרה) אני מפרקת ומרכיבה בכל פעם כך שתענה על הצרכים שלכם. לפעמים היא הופכת לסדנה משתפת, ואז יוצאים ממנה עם טקסטים כתובים. בכל מקרה, היא מלאה בהשראה, ותקבלו יחד איתה את הכלי שלי להערכה עצמית של טקסטים.

קריאייטיב ושפה מוצרית

יש הרבה מוצרים נפלאים שפותרים בעיות אמתיות ללקוחות, שיש להם ערך ושוק – והחברות שלהם לא הופכות למותגים. זה קורה (גם) בגלל שהן משתמשות בשפה לא נכונה כדי לתאר את המוצרים האלה. זו יכולה להיות שפה שמקורה בפיתוח, שפה מקצועית יבשה או שפה שיווקית של מוצר אחר, והיא עושה להן נזק.

מה שאתם צריכים זו שפה שתוציא החוצה את הערך, תדבר את המודל העסקי למשקיעים לא טכנולוגיים ותייצר עולם תוכן שלם סביב המוצר שלכם. שפה כזו שתהפוך את הרעיון שלכם למשהו שמישהו יכול לדבר עליו עם עוד מישהו - גם בלעדיכם.

שאלות נפוצות - שפה מוצרית

  1. לכל מי שיש לו/ה שירות או מוצר מעולה אבל לא מצליח/ה לתקשר את הערך שלו לקהל (כי יש זהות לא נכונה בין הפאונדר/ית לבין המוצר, כי השפה השיווקית היא של מוצר אחר, כי אין בידול ברור מהמתחרים…).
  2. לכותבים וכותבות שרוצים לעשות עבודה מעולה (ומסודרת, ומתודית) עם המוצרים שהם משווקים, כדי לפגוע בול.

פיתוח שפה מוצרית הוא תהליך ממוקד בן 4 שלבים, שיכול לערוך בין שלושה שבועות לחודש וחצי.

אם אין לכם שפה מוצרית, התוכן המעולה שלכם בדיגיטל תלוי באנשי התוכן והשיווק שכותבים אותו (וגם אז, הם נאלצים להשקיע בכך המון מאמץ). מה יקרה ביום שהם יעברו הלאה? אם תדאגו ליצור היום קובץ אפיון שפה עם קווים מנחים ליצירת תוכן (דבר שקל יותר לעשות, כשכותבי התוכן מעולים), יהיה ברשותכם מעין "מדריך" שיקל עליהם את החיים, וינחה גם את הכותבים והכותבות הבאים – ממש כמו ספר מותג עבור העיצוב הגרפי.

עולם חוויית משתמשים מתייחס לשפה הכתובה או המדוברת בתוך המוצר – זו שפוגשים המשתמשים. השפה המוצרית שנבנה יחד, היא שפת השיווק שמסביב למוצר – העולם שבו הוא מדובר, חשוב, מעניין, עונה על צורך, מבטא ערכים ועוד.

אם להכליל בצורה גסה, SEO דואג שיהיה לכם את מה שכבר יש לכולם (במובן של שיווק), בעוד ששפה מוצרית מבטיחה לכם את מה שאין לאף אחד (לזה קוראים בידול). מה הכוונה?

מחקר SEO ממפה את המילים ה"מחופשות" ביותר בתחום שלכם, וכשאתם דואגים לשלב אותן בתכנים שאתם מפרסמים, אתם משפרים את מיקומכם בתוצאות של מנועי החיפוש. הידע הזה הוא חשוב, אבל לא מספיק. כי אתם רוצים שאותם אנשים שמגיעים אליכם יפגשו, כבר בשפה, משהו שאין לאחרים. שהם ידברו עליכם בצורה חדשה, ממש כמו על מותג (מילים כמו "לגגל" הרי נולדו איפשהו).

שפה מוצרית, קצת כמו אסטרטגיה, היא פעולה שהתהליך שלה חשוב כמו התוצאה. ההצלחה של תהליך כזה לא בהכרח נמדדת בלידים או ברווחים ישירים (היא כן, אבל קשה מאוד למדוד את זה), אלא באופן שבו העובדים והעובדות שלכם מציגים את המוצר בזמן פגישה, בקלות שבה כותבי וכותבות התוכן כותבים עליו בדיגיטל, ובדרך שבה הלקוחות משתמשים בשפה שלכם בעצמם. קוראים לזה מיתוג.

בזכות הניסיון, ובשילוב המחקר הנחוץ מצדי – אני מפתחת שפות בכל התחומים. בפגישת האבחון אני עורכת היכרות מעמיקה עם החברה והמוצר שלכם, ועם השפה שמשמשת אתכם כדי לתאר אותם (אני ממש לא נבהלת ממילים גדולות). הפוזיציה החיצונית דווקא מאפשרת לי להיות בנעלי הלקוחות שלכם וגם לאתגר את הצגת הערך – שצריכה להיות ברורה לכל אחד ואחת, במיוחד אם הם לא מהתחום.