3 טיפים להעריך את התוכן שלכם בעצמכם

  1. מבחן ה-tasty: לפעמים אנחנו נוטים לכתוב את אותו הדבר פעמיים, ולעתים אנו עלולים לחזור על עצמנו בכתיבה (שמתם לב ששני חלקי המשפט הזה הם סיים סיים?). דמיינו שבמקום מתכון מספר בישול של פעם (ממיסים את החמאה והשוקולד בפולסים במיקרו. את החמאה והשוקולד שהמסנו במיקרו מוסיפים ל…) אתם מצלמים מתכון tasty. זה לא אומר שלא צריך להשתמש במילות קישור, או לחזור על מילות מפתח, רק שהמסר יהיה ממוקד ומדויק.
  2. תופסת: זוכרים שלמדנו בשיעור לשון איך כל פסקה צריכה לבטא רעיון אחד? אז הדרך לדעת אם הפסקה שלכם ממוקדת סביב רעיון, היא לנסות לתת לה כותרת. אם משהו שכתבתם לא נכנס תחת הכותרת, ייתכן מאוד שהוא לא צריך להיות שם. אחרי שמיקדתם וקראתם לילד בשמו, צריך לראות שהוא רודף יפה אחרי הילד שבא אחריו. כי בשביל מהלך מדויק (פלואו) הפסקאות צריכות להיות ברורות כמו ילדים, וכמוהם לרדוף אחת אחרי השנייה.
  3. Tell me about it: לא משנה אם אתם כותבים מאמר אקדמי או סטורי לאינסטוש, אתם צריכים להבין שאתם מספרים סיפור. אז לפני שאתם נותנים לי, ככה, בלי רגש, את השורה התחתונה, תעזרו לי להגיע אליה בציפייה. אל תגידו לי, ספרו לי. שימו לב שכמעט תמיד בתוכן שיווקי (או כל תוכן שנועד לשכנע) הסיפור שאתם מספרים הוא סיפור הצלחה מסוג סינדרלה. ואם אתם רוצים שאני אתלהב מנעל זכוכית מידה 36 (למה מה אתן נועלות, נסיכות?) אז אל תדלגו על האחיות הרעות (עם זאת, אין צורך להתעכב על ציפורים ועכברים, כי אתם לא דיסני והזמן שלי פה קצוב).