קופירייטינג לממשקים, או: מה זה מיקרו-קופי?

כבר תקופה שלקוחות שלכם מגלגלים את המילה הזו על הלשון, ולא ממש בטוחים בעצמם למה הם התכוונו…

אז מיקרו-קופי, כפי שהגדיר ג'ושוע פורטר ב-2009, הן כל המילים הקטנות שמופיעות במקום הנכון ובזמן הנכון בכל הממשקים שסביבנו, וקשורות ישירות לפעולות שאנחנו נדרשים לבצע בתור משתמשים.

הודעת שגיאה באפליקציה, שורת הסבר לצד מילוי שאלת רישום לאתר, פופ-אפ אבטחה שמרגיע אותנו כשאנחנו נדרשים לשלוף כרטיס אשראי בעת קנייה – הטקסט שמדבר בגובה העיניים, חוסך זמן, משמר לקוחות, מפשט את המסר ובעצם שולט בכל חוויית המשתמשים של המוצר.

כשהמיקרו-קופי מצוין, הוא יכול גם ליצור חוויה של שוויון מכל מיני סוגים (נגיד, מגדרי), נגישות לכל מיני קבוצות (נגיד, משתמשים מבוגרים), ואפילו חוויה של היכרות מעמיקה עם קהל היעד (למשל, רגישות סביב נושאים מעוררי טראומה או שימוש במונחים מלקסיקון מקצועי).

אם קופירייטינג הוא המלך של עולם השיווק, אחותו הקטנה מיקרו-קופי היא המושלת של עולם חוויית המשתמשים! מדובר בשני עולמות תוכן שונים שבהם יש צורך ב"קופי" = שימוש יצירתי בשפה לצורך העברת מסר (מגיע דווקא מ-Copyrights, זכויות יוצרים, ולא מכתיבה). במקרה הראשון הקופי הוא לרוב לצורכי הפצה של רעיון או מוצר, הפיכתו לזכיר ונחשק, ובמקרה השני הקופי הוא למטרת תקשורת עם קהל משתמשים.

ואיזה קופי הוא הקופי שלכם?