על סטוריטלינג ושיווק
הרשתות החברתיות ממלאות יותר מכל את הצורך שלנו להיות קהל לסיפור טוב. חשבו על אינסטגרם: גלילה בעמודי תמונות מעוצבים לבדה לא מספיקה. מה שמחזיק אותנו שם הוא הסטורי – הסיפור שאנחנו מספרים לאחרים ולעצמנו, על עצמנו.
אז מה יש בהם, בסיפורים (טובים), שהופך אותם לכלי הכי חשוב בעולם המרקטינג (ובחיים בכלל), ולמה אין סיכוי שנהיה "גדולים יותר מדי" בשבילם בקרוב:
- הם אישיים. עובדה על ישראלית ממעמד הביניים לא מעניינת כמו סיפור על ריקי כהן מחדרה, ומי אם לא מספר הסיפורים יאיר לפיד יודע זאת. הספציפיות של הסיפור מעניקה תחושת אמת חזקה (אמת, אגב, לא חייבת להיות עובדתית אלא אמת רגשית).
- הם אנושיים – המוח שלנו עובד בסיפורים, חושב בתבניות, ומחפש סיבתיות. גם האנשים הרציונליים ביותר, של עובדות וטבלאות בעד ונגד, ימצאו שבלא מעט החלטות חשובות בחיים (זוגיות, למשל) הם פנו אל הרגש והחוויה, בדיוק כמו שעושה סיפור טוב.
- הם אוניברסליים. סיפור הוא תמיד עלינו ולא על מושא הסיפור. חברת קוסמטיקה שתמכור מוצר לאקנה לפי יתרונותיו העובדתיים, עשויה לעניין אולי אנשים עם אקנה, אבל מי שיספרו סיפור אנושי על הקושי של חיים עם אקנה בעולם שמקדש שלמות חיצונית, יעניינו כנראה כל אדם על הפלנטה, ויקנו לחברה שלהם מעמד של מותג.
וזה הזמן לעבוד על סטוריטלינג א-א-א (אישי, אנושי, אוניברסלי) למותג שלכם.