כאן לא עושים שיימינג לטכנופובים (זוט עני), אז אתחיל בלהסביר שצ'אט GPT הוא אחד הכלים החדשים בעולם של בינה מלאכותית. זו תוכנה שנוצרה בידי חברת OpenAI וכל אחד/ת מכם יכול להשתמש בה כדי לקבל מידע – אבל לא כזה שמצוי באינטרנט, אלא מידע שמהונדס לענות בדיוק על הצרכים שלכם. למשל, אם אתם רוצים לכתוב פוסט בפייסבוק העסקי שלכם, אתם יכולים לבקש מ-GPT לכתוב לכם אחד כזה מקורי ומעניין, שיכלול את כל האלמנטים שאתם מבקשים ממנו. שווה, לא?
לפני עשור ויותר, היו סבורים בענפי הטכנולוגיה שרובוטים עומדים להחליף את כל העבודות הפיזיות של בני האדם. בינתיים התגלה שהרבה יותר קל להתחרות בדרך החשיבה שלנו מאשר לבצע עבורנו עבודות אחרות – וכנראה שנצטרך לבשל ולנקות אחרינו הרבה אחרי שהיצירתיות בעולם העסקי תופקע מאיתנו סופית. למה? כי יצירתיות במובן של פתרון בעיות (לא במובן האמנותי), היא הרבה עניין של כמות ולא של איכות, ובזה המכונה טובה מאיתנו בהרבה.
אז למה בכל זאת העובדים שלכם חייבים לעבור את הסדנה שלי על תוכן אפקטיבי?
כי הדבר שהיא מתמקדת בו מאז ומתמיד הוא ללמד אתכם *לשפוט* טקסטים. מה שאני עושה בה הוא לא ללמד לכתוב (אוקיי, זו עלולה להיות תופעת לוואי), אלא לגרום לכם להבין את המנגנון שפועל מאחורי טקסט שעובד וטקסט שלא עובד, בין אם כתבתם אותו ממוחכם הקודח או העתקתם שורת צ'ט.
מה שהיה קריטי בעידן המידע ועומד רק להתגבר בשנים הקרובות, הוא היכולת שלנו לזהות את טיב הפתרון שמוצע לנו, או במילים אחרות: לדעת אם מה שהבוט כותב בכלל שווה משהו. חלקנו נעבור לעמדת "מנהלי תוכן", שלא בהכרח חייבים לכתוב בעצמנו, אבל לגמרי צריכים להבין בכתיבה אפקטיבית כדי לדעת אם מייל ההרשמה, סרטון ההדרכה, קמפיין סוף השנה, הטמעת מדיניות ההנהלה – מדוברים ונכתבים בצורה שבאמת תשיג את המטרה שלנו.
בתמונה: אתם בוחנים טקסטים של אחרים אחרי שעברתם סדנה לכתיבה אפקטיבית.