אולימפיאדה היא גם בשנים רגילות אירוע שקשה להעביר לסדר היום, ובקורונה נדמה שהיא מתעלה על כל דבר אחר. בבגדי גוף צמודים ומסכות מנתחים, 11,328 ספורטאים מ-206 מדינות, מתאחדים כנגד כל הסיכויים כדי להפגין את שיא היכולת האנושית ומלוא הרוח הספורטיבית. ואם הם יכולים, אז אולי גם אנחנו?
אם הקורונה כאן כדי להתמהמה, אז אולי עכשיו זה הזמן להיכנס לכושר של כתיבה שיווקית, לרוץ אל המטרות שלנו, וגם לזכור – בסוף זה רק ספורט.
אז הנה טיפים לשיווק ברוח חמשת הענפים המובילים בנבחרת שלנו לטוקיו 2020 (אל אל ישראל):
- התעמלות אמנותית – אם הייתי צריכה להגדיר כתיבה שיווקית שהיא לינוי אשרם, הייתי אומרת שהיא מתוחכמת בלי להתאמץ. כדי להשיג את המטרה היא *אשכרה* עושה פליקלק באוויר, ועדיין זה נראה פשוט כל כך, ללא מאמץ ובהנאה צרופה.
- שחייה – "להתחיל הכי טוב שלכם ולהגביר לאט לאט" או בפשטות, להתחיל. קשה להצליח לשחות 200 מטרים פרפר בלי להעז קודם כל לקפוץ למים, ולא חשוב אם מדובר בבריכת גומי בחצר האחורית או בבריכה אולימפית.
- ג'ודו – אחד הדברים הכי חשובים בספורט המדהים הזה הוא היוזמה: אם במהלך מערכה אחת הג'ודוקא עסוק/ה בהתגוננות ולא יוזם/ת תקיפות, מתקבל עונש מהשיפוט. שלושה עונשים הם כבר הפסד טכני בקרב כולו. היוזמה כאן היא לא "נייס טו האב" אלא מאסט.
- אתלטיקה – מויקיפדיה: "סיבולת לב-ריאה (נקראית גם סיבולת ארוכת-טווח או סיבולת קרדיו-וסקולרית, היא היכולת של המערכות המרכזיות […] לפעול ביציבות לאורך זמן". No further comments.
- שיט – מבין הענפים בהם יש הרבה חשיבות לתנאי הסביבה ולמזל, ולכן נערכים מספר רב של שיוטים מהם ניתן למחוק את השיוט הגרוע. אם התחום שבו אתם משווקים הוא קצת כמו שיט, אתם צריכים הרבה אמונה, במיוחד כשהמים סוערים.
יאללה, מאיפה תביאו את המדליה?